Η ταβέρνα Χωριάτικο υποδέχεται την καλοκαιρινή σεζόν του 2017 με μια νέα καινοτομία στον χώρο της κουζίνας. Έδωσε ακόμα περισσότερη προσοχή στο κεφάλαιο του παραδοσιακού ψησίματος. Ο νέος ξυλόφουρνος θα δώσει την δική του πινελιά νοστιμιάς στις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, ολοκληρώνοντας έτσι το δίπτυχο επιτυχίας (παραγωγή-ψήσιμο).

Αυτό το καλοκαίρι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν Ελληνικά παραδοσιακά πιάτα ψημένα στον ξυλόφουρνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες συνταγές ψήνονται και σερβίρονται σε πήλινα σκεύη. Οι συνταγές σε πήλινα σκεύη είναι μαγειρεμένα σε χαμηλή φωτιά και σιγοψήνονται για αρκετή ώρα στον ξυλόφουρνο πετυχαίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα στη γεύση.
Χρησιμοποιώντας τον ξυλόφουρνο για το ψήσιμο των παραδοσιακών συνταγών εντάξαμε και το ψήσιμο της πίτσας. Ο ξυλόφουρνος έχει την ιδιότητα να μεταμορφώνει κυριολεκτικά την πίτσα κάνοντας την τραγανή στο εξωτερικό και αφράτη στο εσωτερικό. Αυτό συμβαίνει γιατί η θερμοκρασία στον ξυλόφουρνο φτάνει τους 450 βαθμούς Κελσίου.